Frequently

asked questions

We hebben de meest gestelde vragen gebundeld om jou een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden en het proces. 


Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op.

Waar worden de producten geproduceerd?


Onze producenten zijn gevestigd over de hele wereld. De reden hiervan is dat iedere producent zijn specialisatie heeft en wij hierdoor de kwaliteit kunnen waarborgen. Daarnaast biedt het ook de ruimte als klant om uit verschillende partijen te kunnen kiezen die aansluiten bij de wensen en behoeften. 

Moet ik altijd bestellen vanaf een minimale oplage?


De minimale oplage verschilt per product, maar over het algemeen hanteren wij een minimale oplage van 100 stuks. Heb je een vraag hierover? Dan kun je natuurlijk direct contact met ons opnemen.

Hoe weet ik dat precies de goede kleur wordt geproduceerd?


Wij werken met het Pantone color book of ook wel PMS (Pantone Matching System) kleuren genoemd. Dit is een kleurcodering van een universeel kleursysteem over de gehele wereld. Iedere kleur heeft een uniek nummer. Wereldwijd kan men aan de hand van deze code opzoeken welke kleur gehanteerd moet worden. Hierdoor ben je er zeker van dat de juiste kleur wordt geproduceerd. 

Binnen hoeveel dagen wordt  product vanuit het warehouse van Square One Company verzonden?


Ligt jouw voorraad bij ons in het warehouse? Dan garanderen wij jou, dat de bestelling binnen 24 uur wordt verzonden. In ons warehouse is er namelijk altijd iemand aanwezig die zorgt voor een nette en zorgvuldige verzending. 

Wat houdt de term 'Made to Measure' precies in?


‘Made to measure’ staat ook wel voor het woord: custom-made.


Het artikel wordt volledig geproduceerd met de door jouw gestelde eisen en wensen. Het is dus een uniek product dat nog niet eerder is gemaakt.

Als ik een bepaald product niet tussen de samenwerkingen kan vinden, kan het dan niet geproduceerd worden?


Staat het product niet tussen de samenwerkingen, dan is het zeker geen nee! Naast dat niet alle producten op de website staan betekend niet dat wij het niet kunnen maken. Denk out-of-the-box, want alles is mogelijk!

In hoeverre wordt alles organic geproduceerd?


Onze voorkeur ligt bij het produceren met duurzame materialen, zoals rPET (gerecycled plastic), organic cotton. De meeste producenten waar wij mee werken hebben een OCS, GOTS en OEM certificaat. De keuze, met welke materialen wordt geproduceerd, ligt uiteindelijk bij jou als klant. 

Wat houdt de term 'Ready to Wear' precies in?


De term zegt het al: klaar om gedragen te worden!


De ‘Ready to Wear’ collectie bestaat uit organic basic items

die met een kleine touch gepersonaliseerd worden.


Er wordt als het ware een merk toegevoegd aan het artikel, waardoor het binnen no-time

jouw merkitem of merchandise item is.

Hoe lang is de gemiddelde levertijd?


De gemiddelde levertijd verschilt per land, product en producent. Om een voorbeeld te geven: een artikel uit de ‘Ready to Wear’ collectie is natuurlijk veel sneller geleverd dan een custom-made artikel dat minimaal 2 maanden aan productietijd nodig heeft. Het voordeel is dat wij, van Square One Company, nauw contact hebben met onze producenten, waardoor wij snel antwoord kunnen geven op deze specifieke vraag.

Kan ik zelf het verpakkingsmaateriaal uitzoeken?


Over het algemeen worden de producten afgeleverd in organic dozen van weat straw. Wanneer je liever ander verpakkingsmateriaal wilt, kunnen we altijd samen kijken naar de mogelijkheden.

Binnen hoeveel dagen kan ik een antwoord verwachten op mijn mail?


Binnen 24 uur zal jij reactie van ons ontvangen op jouw vraag of verzoek, uitsluitend van feestdagen of vakanties.

Hoe ver van te voren moet ik ongeveer beginnen met het productieproces?


Het beste resultaat bereik je natuurlijk met focus en genoeg tijd, want haasten met spoed… Wij raden aan om bij grote producties, bij bijvoorbeeld ‘Made to Measure’ items, minstens 3 maanden van te voren te beginnen met het productieproces.

Nogmaals, de levertijd en productietijd is bij ieder product weer anders. Neem vooral contact met ons op voor de informatie en de mogelijkheden, want wij kijken graag met je mee en geven eerlijk advies.